Még néhány lóerőt?

macanpp_001

A kompakt szabadidő-járművek között új mércét állított a Porsche Macan, többek között a sportosságával, ám lehet ezt még fokozni! A Macan Turbóhoz rendelhető Performance Package teljesítménynövelő csomaggal még agilisabban viselkedik az autó.

A Performance Package jelentős lóerő- és nyomatéktöbbletet kínál! A 3.6 literes V6-os benzinmotor csúcsteljesítménye 440 lóerőre nőtt (40 lóerőnyi plusz), maximális nyomatéka pedig 600 Nm-re gyarapodott (50 Nm növekedés). Ennek köszönhetően 0,4 másodperccel gyorsabban éri el 0-ról a 100 km/h sebességet (4,4 másodperc), végsebessége pedig 272 km/h-ra emelkedett, ami hat km/h-val több, mint a „sima” Turbo esetében. Emellett érezhetően javult a Macan rugalmassága is. Sport Plus üzemmódban mindössze 2,9 másodperc alatt gyorsul fel 80 km/h-ról 120-ra, ami 0,2 másodperces javulást jelent. Eközben a gyári átlagfogyasztás – NEDC ciklus szerint – 9,4 és 9,7 liter közötti száz kilométeren.

Rendkívül látványos a 21 colos könnyűfém keréktárcsákon a küllők közötti magasfényű fekete fényezés

Rendkívül látványos a 21 colos könnyűfém keréktárcsákon a küllők közötti magasfényű fekete fényezés

Természetesen a megnövekedett teljesítményhez optimalizálták az új fékrendszert. Elöl 390 milliméter (30 milliméterrel nagyobb) átmérőjű tárcsákat találunk, amelyekre pirosra fényezett, hatdugattyús nyergek dolgoznak fékezéskor. Emellett a PASM aktív sportfutómű is növeli az élményfaktort, illetve szintén a sportosságot szem előtt tartva, a Performance csomagos Macan karosszériája 15 milliméterrel közelebb került a talajhoz. Az opcionálisan rendelhető légrugókkal pedig további 10 milliméterrel képes „leülni”, amennyiben az indokolt. Hab a tortán a Sport Chrono Package, amely Sport Plus üzemmódban igazi adrenalinbombává avatja a Macant, áthangolva a futóművet, a sebességváltót és a sport kipufogó-rendszert. Persze a hétfokozatú, automatizált PDK sebességváltó eleve egy igazi gyöngyszem. Mindig az optimális tartományban tartja a fordulatszámot és egy szempillantás alatt kapcsolgat a fokozatok között.

macanpp_003

Látványosak a szénszálas anyagok az utastérben

A Macan külsejét többek között a 21 colos 911 Turbo könnyűfém keréktárcsákkal, LED-technikájú fényszórókkal, illetve fekete díszítőelemekkel lehet egyedibbre szabni. Az utastérben fekete bőr, Alcantara és szénszálas betétek teszik nemesebbé a hangulatot. A Performance Package már megrendelhető, az érdeklődőket várjuk a Porsche Centrum Budapest bemutatótermében, ahol még több részlettel szolgálhatunk.

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.