A legszebb utakon

Újabb videósorozatával csodaszép tájakra kalauzol minket a Porsche hivatalos YouTube csatornája.

Azon kívül, hogy egy kis kikapcsolódást nyújtanak a mindennapi pörgés közepette a rövid kis videók, még tippeket is adnak, hiszen bakancslistás útvonalak jelennek meg a szemeink előtt. Szóval lehet válogatni, hova induljunk ha egyszer felkerekednénk, hogy egy jót autózzunk. A helyszínek bemutatásában egy világutazó blogger, Courtney Scott segít. A videók persze bújtatott reklámok, ugyanis a GTS modellek népszerűsítése is a feladatuk része, ám ezt egy picit sem bánjuk. A videók alatt található linkeken a Porsche külön oldalára jutunk, ahol a Google Térkép segít az utazás megtervezésében.

1. Bernina-hágó

Az alpesi hágó a svájci Graubünden kanton területén található, 2328 méteres magasságban. Érdekessége, hogy a szó szoros értelmében vízválasztó, hiszen tőle északra a Fekete-tenger, délre pedig az Adriai-tenger vízgyűjtő térsége található. A hágón átvezető út nem fukarkodik a hajtűkanyarokkal, amelyeken óriási élmény lehet végigautózni a Macan GTS modellel.

Mindegyik helyszínhez két videó jár. Az egyikben – ami fentebb látható – Courtney Scott mesél a benyomásairól. A másodikban pedig egy zenés kis ízelítő látható a célhelyszínekről.

2. Fokváros

A Dél-Afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa és negyedik legnagyobb települése közel fekszik a Jóreménység fokához, amelyet sokan az afrikai kontinens legdélebbi pontjaként ismernek. Ám itt most össze kell törnünk világképét azoknak, akik így tudják, ugyanis Afrika legdélebbi pontja valójában a Tű-fok (Agulhas-fok). Persze ettől még Fokváros áll a videó középpontjában, ahol a part menti utakon a naplementében száguldani egy Porsche 911 GTS sportautóban ülve valószínűleg: FELEJTHETETLEN.

Az útikalauz a Chapman’s Peak Drive utat javasolja, ami a helyi számozás szerint az M6-os. Kilenc kilométer és 114 kanyar vár a vezetőre, ha ezt az útvonalat választja.

3. Vietnam

A hányattatott múltú ország egyre népszerűbb a turisták körében. A főváros Hanoi a kiindulási pont a harmadik videóban, a cél pedig a tengerpart: Hoi An. Lényegében egy őserdőn keresztül vezet át az út, benne egy 21 kilométeres hágós szakasszal. Bármennyire is egzotikus a helyszín, nekünk biztosan nem ez lenne a kedvencünk, legalábbis azok után, hogy láttunk néhány videót a vietnami közlekedésről.

Hoi An sokak szerint a legromantikusabb vietnami város. Az öreg városrészben minden utcácskában és épületen lampionok lógnak. Sötétedéskor pedig meggyújtják ezeket a lámpásokat, lélegzetelállító hangulatot teremtve. Állítólag teliholdkor még a közvilágítást is lekapcsolják.

4. Ausztrália

Persze, hogy nem maradhat ki a vombatok és kenguruk világa!

Sydney városából indulva, majd a Brisbane Water National Park hegyes-völgyes útjain átkelve, igazán kalandos Új-Dél Wales felfedezése.

A Porsche tehát a világ különböző pontjaiban gondolkodott, ám mi kíváncsiak vagyunk arra is, hogy Magyarországon belül, milyen élvezetes útvonalakat ismernek a Porsche-rajongók!
A kommentek között várjuk a tippeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.