Bűnös élvezet?

Varázslatos krétai utazáson mutatja be az új Porsche Cayenne Turbo szabadidő-autót a Carfection!

Először furcsálltuk a videó címében szereplő jelzőt, a „bűnös élvezet” megjelölést, ám végül be kellett látnunk, hogy rejlik benne némi igazság, hiszen a Porsche-paletta legkevésbé környezettudatos tagja a Cayenne Turbo, ám ennek ellenére nagyszerű jármű. Akinek mégis lelkiismeret-furdalása lenne emiatt, a hibrid érkezésével elhessegetheti a negatív gondolatokat.

550 lóerő fürdik a napfényben

Találóan jellemzik a videóban az új Porsche Cayenne-t. Evolúciónak és nem revolúciónak nevezik a változást, amit az előző generációhoz képest éreztek. Természetesen felsorolják és elmagyarázzák az autóban megtalálható legújabb fejlesztéseket, köztük a Kréta szigetének szűk útjain kimondottan előnyös hátsókerék-kormányzásról is ejtenek néhány szót. Dicsérik a sportautókból származó megoldást, és a Porsche mérnökeit, hogy egy ilyen nagy tömegű, robusztus járműhöz is sikerült hozzáhangolni. Érdekes látni, a tesztelő arcát, amikor az üzemmódválasztó gombot a Sport állásba helyezve a „lovak közé csap”. Talán túlságosan sokkolta őt az ülésbe passzírozó erő, mert mi ugyanezt a Panamera Turbóban (azonos erőforrás dolgozik benne) átélve fülig érő vigyorral nyugtáztuk, és biztosra vesszük, hogy a Cayenne-ben sem kevésbé felemelő érzés. Sport Plus módra váltva azonban már felbukkan a mosoly! Láthatjuk még működés közben az aktív hátsó légterelőt, illetve kitérnek kicsit a terepjáró képességekre is.
Bár szívesen láttuk volna, ahogy a sziget murvás útjain is porolnak kicsit, azért ennek hiányában is látványos a videó, érdemes végignézni:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.