Amerika szívében

Jöhet egy Singer Porsche, ahogy az USA közepén cirkál? Szerintünk kihagyhatatlan látvány!

Földrajzilag ugyan nem állja meg a helyét a kijelentés, hogy Indiana állam az USA közepe, de ha az autós kultúrát nézzük, mindenképp a jelentősebb államok közé sorolhatjuk. Itt található ugyanis a világ autósportjának egyik leghíresebb szentélye, az Indianapolis Motor Speedway, ahol természetesen a Porsche is megpróbálta már megszerezni a Borg-Warner Trófeát a legendás ötszáz mérföldes versenyen. Nem véletlen tehát, ha ebben az államban könnyen akadunk igazán műértő autórajongókra. A Petrolicius legújabb videójában az itt élő Matt Euson és az ő Porsche 911-ese a főszereplő. A hab a tortán, hogy egy Singer által továbbcsiszolt „gyémántot” mutatnak meg nekünk! A Singer Vehicle Design vállalkozásról dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy 2009-ben alapította egy brit zenész, Rob Dickinson. Igen, a neve nem véletlenül cseng ismerősen, hiszen Bruce Dickinson unokatestvére, aki szintén híres énekes, a legtöbben az Iron Maiden frontembereként ismerik. Nos, a Rob által alapított vállalkozás veterán Porsche 911 restaurálásban, „újraértelmezésben” és átépítésben utazik, jóllehet kizárólag a 964-es generációval foglalkoznak. Kaliforniában (LosAngeles) található a székhelyük és a Porsche híres mérnöke, Norbert Singer előtti tisztelgésből választották a nevüket. Na meg persze Rob Dickinson foglalkozására is utalnak vele (singer = énekes).

A Singer a megrendelő egyedi igényeit figyelembe véve vette kezelésbe a 911-est. A futóművet, a fékrendszert és a teljes utasteret átalakították, ügyelve persze a kimagasló minőség megtartására

Matt hatásosan kezdi élménybeszámolóját: „Hajnali öt óra, senki más nincs az utakon, az első napsugarak még nem jelentek meg. Igazi benzingőzös romantika. Beülsz az autóba, beindítod és gyönyörködsz a hathengeres boxermotor hangjában, majd felkapcsolod a fényszórókat. Aztán jöhet a több órányi autózás. Ha lehúzod az ablakot, megérzed a kipufogógáz illatát. Megszűnik a tér és az idő, semmi nem tud zavarni, egyszerűen csak élvezed a vezetést.” Ezután következik tíz percnyi szellemi felüdülés, amíg a videó tart.
A végén is kapunk még egy érdekes gondolatot Matt Eusontól. Szerinte a legtöbb ember azért nem akar veterán autóval járni, mert az problémás és nem alkalmas a mindennapi használatra. Nos, ehhez képest ő szinte egy családi autóként használja. Ha épp nem élményautózik, elmegy vele az irodába, felveszi a gyerekeket a fociedzés végén, vagy épp elugrik a feleségével ebédelni. És ez a Porsche egyik legnagyobb erőssége manapság is. A főszereplőt idézve „minden megad neki, amit egy autótól elvár”.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.