Különleges bevetésen a Panamerák

Közel 3,5 milliárd forint értékű arany elszállítására vetettek be Londonban három Porsche Panamera Turbo Sport Turismót.

Egészen különleges feladatra szemeltek ki három autót a napokban. A küldetésről készült videót nézve pedig az lehet az érzésünk, mintha egy James Bond film forgatásába csöppentünk volna, csakhogy ebben az esetben nem fikcióról volt szó.

Nagy-Britannia egyik vezető aranykereskedő cégének, a Baird & Co.-nak ugyanis 10 millió angol font (közel 3,5 milliárd Fforint) értékű aranytömböt kellett átszállítania titkos kelet-londoni telephelyéről az onnan 19 kilométerre található üzletébe, Hatton Gardenbe. A cég a Porschétől kért segítséget, hogy gyorsan és biztonságosan oldhassák meg a feladatot.

Rendőri kísérettel haladtak át London belvárosán

Összesen ugyanis 24 darab, egyenként 12,5 kilós tömböt kellett elvinni, úgy, hogy az autóban a sofőr mellett egy rádiós és két biztonsági ember is ült és még az aranyat tartalmazó ládáknak is be kellett férniük. Emellett az is fontos szempont volt, hogy gyors járműveket használjanak a küldetéshez, hogy egy esetleges rablás kockázatát csökkentsék, ezért esett a választásuk három Porsche Panamera Sport Turismóra.

Két, egyenként mintegy 60 kilós ládát szállítottak az autók

A feladathoz három szériaautót használtak, a kék és a fehér színű Panamera Turbo 550 lóerős, 4 literes V8-as motorral szerelt modell volt, a piros pedig egy Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo – ennek kombinált teljesítménye 680 lóerő. Miután gondosan előkészítették az akciót, egy januári vasárnap délelőtt 11 órakor, rendőrmotoros felvezetéssel és helikopteres biztosítással útnak is indult a Porschékből álló konvoj. A két 550, illetve egy 680 lóerős fenevad mintegy 40 perc alatt sikeresen el is fuvarozta a nem mindennapi szállítmányt a megadott helyre. Miután a Porschék gond nélkül leszállították az aranytömböket, Nick Hammond, a Baird & Co igazgatója megkönnyebbülten nyilatkozott az akcióról.

Miután a Porschék leszállították az aranyakat, felnyitották a ládákat és biztonságba helyezték a tömböket

Azt mondta, azért választották éppen ezeket az autókat, mert nagyon fontos volt, hogy megbízható és gyors járműveket használjanak, olyanokat, amelyek a négy utassal és az aranytömbökkel is dimamikusak maradnak. A Panamerák pedig kiválóan teljesítettek – mondta elégedetten Hammond.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.