Öt legendás Porsche

Az ötszörös Le Mans-i, háromszoros Daytona 24 győztes és kétszeres sportautó világbajnok (World Sportscar Championship) győztes angol Derek Bell ötven év Porsche versenyautói közül kiválasztotta a számára legfontosabb ötöt. Lássuk!

Bővebben

Bajnokok tornája

IROC001

Minden évben nagy sikert arat a versenyszezon végén rendezett Bajnokok Tornája (Race of Champions) a maga szinkronpályáin játszódó vetélkedőivel. Ám az Atlanti-óceán túlpartján, a show nagymesterei már jóval a ma ismert rendezvény előtt megalkották a saját bajnoki tornájukat, amelynek történetében a Porsche is jelentős szerepet játszott.
Bővebben

Verseny a gyerekekért

Izgatott várakozás előzi meg a Porsche visszatérését a Le Mans-i prototípusok közé, de a nagy nyári megmérettetés előtt egy hasonlóan kemény kihíváson bizonyítottak a zuffenhauseni versenyautók. Ötvenkettedik alkalommal rendezték meg Daytonában a 24 órás viadalt, ahol az új Porsche 911 GT America és a 911 RSR is kitombolta magát. Nagy hír, hogy utóbbi győzelemmel tért haza, ám hasonlóan fontos, hogy az egyik csapat a gyerekek jólétért is küzdött az egyik Porsche közreműködésével!

911RSR

A jelenleg a főszponzoráról elnevezett Rolex 24 at Daytona a legismertebb hosszú távú verseny az Amerikai Egyesült Államokban, és az egész világ kezdi Le Mans mellett emlegetni. Az először 1962-ben megrendezett versenyre előszeretettel neveznek a világ legismertebb autógyártói, akiket a zuffenhauseni márka rendre legyőz, hiszen a legtöbb – szám szerint 22 összetett – győzelemmel a Porsche a daytonai 24 órás királya! Bővebben