Más tollával…

A Porsche Design munkái kapcsán már láthattuk, hogy a márka mérnökei számára korántsem csak sportautókból áll a világ. A Porsche fejlesztőközpontjában számos egyéb projekt valósult meg, és sokukról nem is gondoljuk, hogy egyáltalán köze van hozzá a Porschénak. Bővebben

Kalapemelés

Ha lenne kalapom, most egészen biztosan megemelném, ezzel tisztelegve a Porsche mérnökeinek munkája előtt. A Porsche 918 Spyder első példányai hamarosan elindulnak az ügyfelekhez, ám a szorgos fejlesztők az elmúlt hónapokban sem unatkoztak, az utolsó pillanatig csiszolgatták a márka új szupersportautójának képességeit.

Ferry és Butzi 1958-ban egy Porsche 356 A-val New Yorkban

Ferry és Butzi 1958-ban egy Porsche 356 A-val New Yorkban

Milyen szép szokás megemelni a kalapot a tiszteletadás jeleként, és milyen kár, hogy a ma felnövekvő generációk már csak elmondásból, régi filmekből ismerhetik meg ezt a történelmi hagyományt! És talán mondani sem kell, hogy a mainál lényegesen elegánsabb viseletnek számított az öltöny és a kalap kombinációja, ahogyan azt a fenti képen Ferdinand „Ferry” Anton Ernst Porsche és fia, Ferdinand Alexander „Butzi” Porsche is szemlélteti a ma felnövekvő generációk okulása céljából. Ám nem csak azért választottam őket modellnek, mert e bejegyzésben említem még őket, hanem azért is, mert bizony a Porsche történetében sem ritka a kalapemelés. Például a fontos sikereket megszerző típusok, versenyzők és mérnökök előtt, ám legtöbbször a tulajdonosoknak, a szaksajtónak és a rajongóknak köszönhetik ezt. Ma mindkét kategóriára látunk példát, úgyhogy kalapokat elő!
A kalapemelés apropója ezúttal nem más, mint az a tény, hogy a hamarosan piacra kerülő 918 Spyder hajtáslánc-vezérlésének módosításával látványosat sikerült javítani az eddig sem rossz képességeken. A szoftveres finomhangolás eredményeképpen különösképpen a Weissach-csomagos változatok gyorsultak, ami rögtön adta a lehetőséget, hogy kicsit megemlékezzünk arról, miért is kapja a Weissach utónevet ez a kivitel. E névvel kapcsolatban ugyanis minimum öt érdekességet lehet felsorolni a márka történelméből!

Porsche 918 Spyder Weissach-csomaggal

911, 924, 928 és 918 – mindegyik típus életében fontos szerepet játszott Weissach

Bővebben