Hajtűkanyar

Kanyarfetisizta fényképészünk Stefan Bogner készülő „Porsche Drive Großglockner” című könyvéhez olyan kultikus Porsche modelleket gyűjtött csokorba, amit első látásra csak pszichológus segítségével lehet feldolgozni.

Bővebben

Háttérképek – 911 eredeti nemzedék

Fél évszázad nagy idő. Egy ember életében rengeteg tapasztalat gyűlik ennyi idő alatt, új generációk nőnek fel. A technikai fejlődés pedig hatalmas ugrásokra képes ötven év alatt, hogy egy mai hétköznapi példát említsünk: az 1963-ban megjelent első, a számítógépből kivehető merevlemez 2,6 megabyte kapacitással bírt. Ma egy flashmemóriás USB-meghajtón akár fél terabyte, azaz körülbelül 200 ezerszer ennyi adatot tárolhatunk, az ötven évvel korábbi elődjének teljes tartalmát a másodperc törtrésze alatt felírhatjuk rá. Éppen ezért indítottuk többrészes sorozatunkat a 911 hét generációjáról, így a korképet megismerve – vagy éppen felidézve – könnyebb az éppen taglalt nemzedéket, annak műszaki innovációit megfelelő kontextusba helyezni. Az átfogó bemutatás érdekében háttérképes rovatunkkal is igazodunk ehhez az ütemezéshez, az egyes generációkhoz kapcsolódó korrajzok és a 911 ismertetése közé mindig beszúrunk majd egy háttérképes bejegyzést is, hogy a korabeli fényképekkel megfelelően „felkészülhessünk” a legendás sportkocsi mélyebb megismerésére.

Szeptemberi háttérképek - 911 eredeti nemzedék

Szeptemberi háttérképek – 911 eredeti nemzedék

Bővebben

Júliusi háttérképek

Megnyitjuk havonta jelentkező háttérkép rovatunkat tíz szépséges képpel. Természetesen visszanyúlunk a Porsche múltjába is, és az aktuális kínálat mellett a jövőbe is tekintünk. Reméljük, tetszik a válogatás! Ha a következő adagba valakinek valami speciális kívánsága lenne, azt hozzászólásban lehet jelezni a cikk alján, és mi igyekszünk teljesíteni!

Porsche 911 GT3 (991)

Porsche 911 GT3 (991)

Bővebben